Tkáňové soli podle znamení

Do systému Schüsslerových solí se astrologie dostala díky americkému lékaři Washingtonovi Careymu a jeho asistentce už v 30. letech minulého století. Carey napsal několik knih, kde jednotlivé tkáňové soli přiřazuje jednotlivým minerálům. Jeho nejvýznamnějším dílem byla kniha The Zodiac and the Salts of Salvation, kterou vydal v roce 1932. Pro nás laiky, kteří se neorientujeme v astrologii, je toto propojení jen těžko uchopitelné. Základním předpokladem je, že tak jako nás ovlivňuje Měsíc a Slunce, ovlivňují nás i další planety. Zatímco naši předci jejich změny a vliv sledovali a mnohem více vnímali, my už jsme v moderní době často od tohoto propojení s vesmírem odtržení.

V následujícím textu si však shrneme možné praktické závěry, jak s minerály podle svého znamení pracovat.

V podstatě tak, jako čínská medicína doporučuje posílit či očistit jednotlivé orgány podle ročního období, tak i minerály sledují změny vzhledem k astrologické sezóně. Například Kali Phos, která se používá pro doplnění energie, je spojená se znamením berana, tedy jarním obdobím a typickou jarní únavou. Nat Sulph, která se používá na odvodnění, zase souvisí se znamením býka, což je období, kdy je obecně vyšší vlhkost vzduchu a aprílové počasí. Nat mur, používaná na dehydrataci, je přiřazená znamení vodnáře, období, kdy je obecně sucho a chladno. A takto bychom mohli pokračovat.

Co tedy z doporučení doktora Careyho vyplývá?

  1. Podle toho, v jakém astrologickém období se nacházíme, se může zvyšovat naše potřeba daného minerálu. Tedy v lednu mnoho z nás sáhne po Nat Mur, v dubnu zase po Kali Phos a tak dále
  2. Každý z nás je dle astrologie ovlivněn svým datem narození a postavením planet a hvězd v tomto čase. Podle astrologie jsme v období okolo našich narozenin nejvíce oslabení a měli bychom podpořit svou imunitu právě užíváním tkáňové soli přiřazené našemu znamení zvěrokruhu. Tedy například pokud jste beran, doporučil by vám každý rok okolo svých narozenin užívat Kali Phos.

 

Jaký minerál je tedy přiřazen kterému znamení?

Beran - Kalium Phosphoricum

Býk - Natrium Sulphuricum

Blíženci - Kalium Muriaticum

Rak -Calcarea Fluorica

Lev - Magnesium Phosphoricum

Panna - Kalium Sulphuricum

Váhy - Natrium Phosphoricum

Štír - Calcarea Sulphurica

Střelec - Silicea

Kozorožec - Calcarea Phosphorica

Vodnář - Natrium Muriaticum

Ryby - Ferrum Phosphoricum

astrologie a tkáňové soli

 

Zdroje:

Kellenberger, R a spol. autorů (2018). Minerální soli Dr. Schüsslera - Brána k tělesnému a duševnímu zdraví. Nakladatelství Fontána.


Truplová Brachňáková Ž., Trupl M. (2018). Bunkové soli. Nakladatelství Biomineral.