Představujeme našich 5 top produktů přírodní kosmetiky

Tím, co zde na e-shopu prodáváme, skutečně také žijeme. Většinu produktů, které se u nás na poličce v koupelně nachází, by se dalo označit jako přírodní kosmetika. Musím napsat „většina“, nebudu vám lhát, především manžela se mi 100% odnaučit chemickým značkám nepodařilo, ale i on svoji spotřebu snížil. Což je další bod, který je pro mě u kosmetiky důležitý. Neposuzuji ji totiž jen z pohledu složení, ale zajímá mě také, jak je produkt zabalen, a v prvé řadě řeším, jestli jej vůbec potřebuju. Minimalismus v mé denní péči o pleť a vlasy hraje hlavní roli.

Mnoho lidí si myslí, že je přírodní kosmetika drahá. V dnešním článku vám však chci ukázat produkty, které jsou opravdu velmi cenově dostupné! Při správném skladování kosmetiky (doporučujeme uložení do koupelnové skříňky, pokud máte v koupelně okno, ať na kosmetiku nejde přímé světlo)  dlouho vydrží a poděkuje vám za ně nejen vaše zdraví, ale i planeta. Jaké to jsou?

1.     Růžová voda

Pokud si chceme zachovat pleť bez pupínků a černých teček, je nezbytné ji alespoň před spaním čistit, obzvlášť my, co žijeme ve městech. Smog, prach, to vše na naší pleti ulpívá, i když tyto částice nevidíme. Když píši čistit, určitě tím nemyslím drhnout pleť chemickými gely s alkoholem, které přesušují a narušují přirozenou bariéru kůže. Právě růžová voda je přírodním a velmi jemným prostředkem, jak můžete pleť očistit a nemusíte se ji bát použít, ať už máte pleť aknózní, vrásčitou či přecitlivělou. Naopak! Zklidňuje, hydratuje a často dobře sedne i atopikům. U nás ji seženete od české rodinné značky Renovality.

A když už jsme u této značky, doporučujeme se podívat také na Renovality oleje – naším oblíbencem je arganový, který je úžasný i pro vlasy. Stačí kapička vetřená do vlhkých pramínků a vlasy jsou krásně pružné, lesklé a vyživené. Vyživující olejíček je vhodné nanést na pleť právě před spaním po vyčištění růžovou vodou.

2.     Přírodní tuhé mýdlo

muskMéně je více – tak toto pořekadlo platí při výběru mýdla na 100%. Malé tuhé mýdlo má vždy lepší složení a méně obalu než tekuté sprchové gely a mýdla na ruce. Proč? Protože tekuté produkty musí vždy obsahovat konzervanty a stabilizátory navíc, jelikož voda obsažená v produktu znamená větší riziko, že se začne kazit.  Už díky tomu bývá složení tuhého mýdla kratší a obvykle i vhodnější pro atopiky.  Naší specialitou je pak Řecké tuhé mýdlo Knossos, které obsahuje pouze olivový olej, vodu a sůl. Hodí se tak i pro nejcitlivější pokožku miminek. Je opravdu moc příjemné a osobně jej ráda používám i při holení chloupků. Navlhčenou pokožku stačí namydlit a následně použít žiletku. Po mýdle dobře klouže a pokožka po holení není podrážděná. Celkově toto mýdlo nepřesušuje.

3.     Tuhý šampon Musk

Mám opravdu velmi husté vlasy a k tomu extrémně citlivou pokožku hlavy. Pokud mi šampon nesedne, pak mě svědí a pálí. A pokud šampon sedne mé pokožce, ale nesedne mým vlasům, mám je mastné a zplihlé klidně už druhý den. U tuhého šamponu od malé slovenské značky Musk si to ale vše sedlo dokonale a Musk mě přesvědčil, že tuhý šampon může fungovat, skutečně mýt mastnotu a přitom dělat nadýchané zdravé vlasy. Nic z toho se nedalo říci ani o jednom z šampuků, které jsem do té doby vyzkoušela.

Mimo opravdu luxusního přírodního složení a ruční výroby tu navíc musím vyzdvihnout balení. Tuhý šampon prodáváme zabalený do malé krabičky z recyklovaného papíru.  Šampon mi přitom vydrží určitě déle než jeho kolegové z plastových lahviček.

4.     Vulkanická pemza

Suché paty nejsou nic hezkého, ale ani příjemného. Pokud vás na chodidlech trápí zrohovatělá kůže, určitě doporučujeme pořídit si vulkanickou pemzu a nenechat stav zajít až k bolestivým prasklinám, které se jen těžko hojí. S tou klasickou (plastovou) pemzou, kterou najdete v supermarketech, se ta naše nedá srovnávat. Její účinnost vás ohromí. Navíc se jedná o pravý kámen, který je opravdu stálý, nevadí mu voda, nedrolí se a neobrušuje. Opravdu vám vydrží roky. Obsahuje navíc množství cenných minerálů a stopových prvků, jako je měď, zinek nebo železo. Ty napomáhají k dezinfekci a léčení případných prasklinek na patách. A když už jsme u doplňků vaší péče o pleť, nemůžeme nezmínit náš bambusový zubní kartáček. I ten je skvělou náhradou, pokud se snažíte redukovat plast ve svém životě.

5.     Deodoranty Deoguard

Jestli si myslíte, že přírodní deodorant nemůže fungovat, tak jste na omylu. Deodoranty značky Deoguard jsou podle mě těmi nejlepšími, jaké lze na trhu najít – nebo alespoň nejlepšími ze všech, které jsem kdy vyzkoušela. Hravě strčí do kapsy i ty klasické s chemickým složením.  Podle mě by se klidně mohly právem nazývat antiperspiranty, protože se s nimi opravdu nepotím. Příjemně lehce voní, dobře se nanáší, vůbec nebarví a nedělají skvrny. Jsou tužší, takže jich naberete jen trochu a opravdu dlouho vydrží. Obsahují hořčík, který se vám tak každý den vstřebává do těla. A cenově jsou vzhledem ke složení víc než přijatelné. Mojí srdcovkou je vůně pivoňka s bavlnou, lehce nasládlá, ale opravdu velmi jemná.  Deogard však myslí i na muže a nabízí unisex verzi nebo třeba vůni limetky a bergamotu.