Nejvhodnější kameny v těhotenství, při porodu i po něm

Období těhotenství je minimálně v jeho závěru časem, kdy má žena často potřebu zklidnění, vyladění se s miminkem a navození vnitřní harmonie. Pro tyto účely mohou být využívány meditace a různé cvičení, Bachovy esence nebo právě minerály. Drahé kameny mohou být prostředkem, jak sladit vibrace maminky a miminka, mohou dodat pocit ochrany i dodat mamince potřebnou energii.

Které kameny se pro toto krásné, ale mnohdy i náročné, období využívají nejvíce? Jedním z hlavních kamenů, který se celosvětově nejvíce používá pro miminka a nosí ho proto maminky už v těhotenství, je právě baltský jantar, který naleznete na těchto stránkách. Podporuje imunitu, tlumí bolesti, chrání před respiračními onemocněními i alergiemi. Uklidňuje a je také silným amuletem. S jakými kameny ho však zkombinovat právě v těhotenství? Vybrali jsme pro vás ty nejvíce doporučované.

Růženín

Růženín je bezesporu kámen s těhotenstvím a mateřstvím nejvíce spojovaný. Navíc se jedná o jeden z hlavních kamenů pro malé děti. Je symbolem nekonečné lásky a přátelství. Nevyjadřuje pouze mileneckou lásku, ale spíše tu jemnou, mateřskou, platonickou. Otevírá naše srdce pro nové vztahy, a to i pro vztah s ještě nenarozeným děťátkem. Zároveň harmonizuje, uklidňuje, dodává mír a optimismus. Posiluje empatii, citlivost, něžnost a důvěru. Na fyzické úrovni se doporučuje pro činnost pohlavních orgánů, jako podpora plodnosti, dále pro činnost srdce a ledvin. Podle čínských nauk má silný vztah k srdeční čakře. Zároveň však díky svému jemnému působení ovlivňuje všechny čakry a uvádí je do vzájemné harmonie. Z pohledu astrologie se nejvíce doporučuje pro znamení raka, býka a váhy.

Akvamarín

Akvamarín je dalším z kamenů, které k období těhotenství bezesporu patří. Doporučili bychom ho především úzkostlivějším maminkám, které snadno podléhají stresu a obávají se o zdraví děťátka nebo mají strach z porodu, ale i těm, které bojují s únavou. Akvamarín je kamenem, který dodává odvahu, energii a hlavně optimismus. Odbourává stres a strach, přináší uklidnění a harmonii. Mírní obavy a chrání před negativními vlivy a emocemi z okolí. Svou barvou připomíná uklidňující mořskou hladinu. Na fyzické úrovni tlumí autoimunitní reakce včetně alergií a podporuje činnost štítné žlázy. Podle čínských nauk je spojený s krční čakrou, ovšem opět je vyzdvihován jeho ochranný vliv na celou auru a harmonizující síla, která napomáhá všem čakrám. Doporučujeme ho pro znamení blíženci, váhy, vodnář a ryby.

Ametyst

Ametyst je symbolem proměny, proto je s obdobím těhotenství a porodu také spjatý. Jedná se především o silný ochranný kámen, který byl už v dávných dobách používán jako amulet. Chrání před negativními vlivy z okolí naši mysl i tělo a chrání nás i před stresem a duševní bolestí. Vede mysl k uklidnění a používá se při meditacích. Na fyzické úrovni se používá zejména při bolestech hlavy a migrénách, pro podporu hormonální činnosti žláz. Největší využití však má pro klidný spánek a používá se při nespavosti, která je v těhotenství velmi běžná. Podle čínské nauky podporuje činnost krční a korunní čakry, zároveň chrání naši auru před negativními vlivy z okolí. Doporučuje se pro znamení beran, střelec, lev.

Červený granát

Červený granát je především symbolem silné lásky. Má však také silnou schopnost dodávat energii, pomáhá nám nabrat nové síly a podporuje regeneraci nejen našich sil, ale i celého těla. To proto je doporučován především v závěru těhotenství a po porodu. Navíc dodává sebedůvěru, maminkám při porodu pomáhá věřit si, že vše zvládnou. Nabíjí nás optimismem a zmírňuje strachy a deprese. Na fyzické úrovni podporuje činnost červených krvinek, hormonální činnost a činnost srdce. Podle čínských nauk granát zesiluje působení jiných krystalů, se kterými je na šperku navěšen. Zároveň pročišťuje čakry od negativních energií. Doporučuje se pro znamení beran, lev a štír.

Prosím pozor. Všechny informace v článku vycházejí z lidových moudrostí a zkušeností, nejde o zdravotní tvrzení. Užívání drahých kamenů neslouží jako léčba a nenahrazuje lékařskou péči či stanovení diagnózy.