Jak používat face roller?

Skvělý den dělají malé rituály. My jsme k ranní kávě a večernímu seriálu přidali ještě každodenní krátkou masáž obličeje pomocí pravých kamenů, které jsme si zamilovali a v tomto článku bychom vás s nimi rádi seznámili. Máme je totiž v takové oblibě, že si je už více než rok necháváme vyrábět a jejich nabídku neustále rozšiřujeme. Prvním z těchto masážních pomůcek se stal masážní váleček neboli face roller. Díky němu je pokožka zářivější, redukuje otoky i vrásky a pomáhá také uvolnění svalů kolem čelisti, které míváme napjaté především ve stresových obdobích.

Pomocí jemné masáže navíc každý den zbavíte podkoží (spodnější vrstvu kůže) toxinů, což vede k menšímu maštění pokožky a tvorby černých teček i akné. Navíc je masáží stimulována také produkce kolagenu, který je pro pevnou a zdravou pokožku nezbytný. Face roller se hodí opravdu pro každý typ pleti včetně citlivé pokožky.

Extra panenský tresčí olej (3)FACE ROLLER POUŽITÍ

Tento masážní váleček na obličej se vyrábí z polodrahokamů, nejoblíbenějším kamenem je růženín a křišťál, ale najdete u nás i rollery z onyxu nebo třeba ametystu. Jeho širší strana se hodí především pro masáže čela, tváří, krku nebo dekoltu. Kratší část pak použijete zejména na oční okolí.

Face roller se používá ideálně každý večer po dobu několika minut. Nateklé oční okolí je samozřejmě příjemné masírovat i ráno. Masáž válečkem je velmi jemná a příjemná a samozřejmě se s ním nemusíte omezovat pouze na oblast obličeje, ale použít jej například i na ruce, záda nebo nohy, kde jemně podpoří odtok lymfy.

Pro ještě větší chladivý efekt, který váleček má, jej můžete před použitím na chvíli vložit do mrazáku.

A jak konkrétně tedy postupovat?

Nebojte se, masáž pomocí válečku je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý, stačí se držet tohoto postupu.

1.      Vyčistěte pokožku tak, jak jste zvyklá

Na naší kůži celý den ulpívá smog, pot, viry a mnoho dalších částic, které určitě do pokožky vmasírovat nechcete. Prvním krokem večerní péče by tak mělo být určitě odlíčení pleti. Pokud se nelíčíte, můžete použít třeba jen jemné květinové vody.

2.      Naneste krém nebo olej

Naťupejte na obličej svůj oblíbený krém, pleťový olej, sérum nebo masku, zkrátka produkt, který chcete s naší pomůckou do pokožky zapracovat. Face roller můžete samozřejmě používat i nasucho, ale bylo by škoda rovnou váleček nevyužít i pro zapracování hydratační a pečující kosmetiky, jelikož se díky masáži lépe vstřebá.

3.      Začněte masáž od brady

Při použití face rolleru myslete na to, že chcete masáží bojovat proti následkům stárnutí a gravitace. Postupujte tedy v opačném směru, pěkně od spodu nahoru. Začněte na bradě pomocí širšího konce a jezděte směrem k uším a lícním kostem. Čelo také masírujte směrem od kořene nosu k vlasové části hlavy. Poté použijte užší část a masírujte oční okolí.  Širším koncem také masírujte krk a dekolt táhlými pohyby směrem vzhůru.

4.     OČISTA

Použitý face roller lehce opláchněte a otřete do sucha. Nepoužívejte žádné chemické čističe.

JAKÝ KÁMEN ZVOLIT?

Ať již věříte síle a pozitivní energii jednotlivých kamenů či ne, jedno se kamenům nedá upřít. Opravdu příjemně chladí, což oceníte, pokud vás trápí otoky očí, pytle pod očima apod. Pro ty z vás, které zajímá nejen vzhled, ale i použitý kámen, níže napíšeme, jak který z nich působí na naše tělo i duši.

Růženín

Face roller z něžného růženínu je jednoznačně nejoblíbenější pomůckou určenou pro masáž pokožky.  Růženín je kamenem lásky, něhy i krásy. Již ve starověkém Egyptě mu byly přisuzovány omlazující a protivráskové účinky. Růženín do sebe pohlcuje vše negativní a je vhodné jej především za úplňku dávat k oknu, aby jej měsíční svit očistil od těchto nashromážděných negativních energií.

Křišťál

Čistý a luxusní vzhled křišťálu si zamilujete. Křišťál je univerzální kámen vhodný pro všechny typy pleti. Jsou mu připisovány hojivé a regenerační účinky. Čirý křišťál má tu moc odebírat negativní energii a dobíjet nás tou pozitivní. Doporučujeme jej proto čas od času opláchnout pod tekoucí studenou vodou pro očistu od negativní energie a následně dát  za okno na Slunce, ať se nabije novou energií, kterou vám poté může během masáží předat.

Ametyst

Ametyst je řadí mezi nejsilnějších ochranné kameny, proto bývá často používán jako amulet. Tento kámen má dle lidové moudrosti velký vztah právě k oblasti hlavy a příznivě působí proti jejím bolestem, k tomu navíc podporuje naši tvořivost, intuici a mysl. Pro očištění od negativních energií doporučujeme pravidelně jej opláchnout pod proudem chladné vody.

Aventurín

Uklidňující zelený aventurín působí harmonizačně, doporučuje se při potížích s usínáním, neklidu, nervozitě či hyperaktivitě. Jeho odstíny mohou být světlé, tmavé i našedlé, na jeho účinek to však nemá vliv. V oblasti péče o pleť se doporučuje především pro tu se sklonem k maštění a akné. Tento kámen nevyžaduje žádnou speciální péči.

gua sha

Face roller nebo gua sha kámen?

Upřímně řečeno, každý je zkrátka jiný, a jestli se nemůžete rozhodnout, doporučujeme zakoupit sadu, která obsahuje obě varianty. Jestliže chcete jen jeden typ, doporučujeme určitě zvolit váleček, pokud vás trápí otoky očního okolí, na které je váleček opravdu velmi příjemný.

Jestli večer odpadáte únavou, doporučujeme spíše face roller. Váleček opravdu dobře padne do ruky a na masáž se nemusíte příliš soustředit, stačí intuitivně jezdit.

Masáž pomocí guasha je trochu náročnější a člověk se musí hlídat, aby mu kámen nevyklouzl z ruky, na druhou stranu jde určitě hlouběji, masáž je intenzivnější a pokud vás trápí například větší napětí svalů v obličeji nebo obecně preferujete silnější masáže, bude pro vás guasha skvělá volba. Ideální tak je, pokud nestíhám, použít face roller, pokud mám dostatek času se opečovat, pak zvolit gua sha. Tento názor ovšem berte jako čistě subjektivní, možná vaše zkušenost bude jiná a budeme moc rádi, když se s námi o ni podělíte.