Pylová alergie - jak na ni vyzrát?

Venku ještě před pár dny mrzlo, a přesto mi chodí denně dotazy, co udělat, aby vás nebo vaše děti s prvním oteplením nepoložil záchvat senné rýmy a další projevy alergie. Pravdou je, že u alergie je ideální začít preventivně, ještě dříve, než se rozjede. Vím, o čem mluvím - u mě samotné se projevila silná alergie už ve dvou letech a vyzkoušela jsem toho opravdu hodně - z klasické medicíny i alternativy. Život s pylovou alergií je opravdu náročný, její projevy jsou kolikrát podobné viróze, takže nejen, že kýcháme, pálí nás oči a bolí v krku, ale někdy máme i zvýšenou teplotu a cítíme se neskutečně unavení. Zatímco ostatní se na jaře radují, nosí si květiny do vázy a studují pěstování bylinek pro začátečníky, my alergici bychom se nejraději zabednili doma. Není divu, že začínáme být nervózní, sotva na jaře vykouknou první paprsky a teploty začnou stoupat. S postupem času se mi ale podařilo její projevy hodně zmírnit. Jaké jsou moje tipy?


1. TKÁŇOVÉ SOLI. Nyní je ideální čas nasadit Natrium Sulphuricum Natrium suplhuricum , cca 4-5 pastilek denně a hlavně k ní pít dostatek vody. Následně najedeme na Natrium muriaticum, případně Kalium muriatikum (a u těžkých alergiků klidně obě).Je možné užívat je celou pylovou sezonu a upravovat si dávkování podle aktuální situace.


2. STRAVA - Imunita sídlí ve střevech a je potřeba ji podpořit a zlepšit jejich stav. Nejlépe dodat jim eubiotika a probiotika. Nemusíte je hned kupovat v lékárně (mimochodem, podle testu Černých ovcí v nich často není vůbec nic, protože musí být skladovány v ledničce, a to většinou nejsou). Kvalitní termostabilní probiotika naleznete v naší nabídce. Skvělá je i kvašená zelenina, například zelí, nebo šťáva z něj. Na to vsázím já. Případně kvalitní jogurty. Ideální je vyloučit sladkosti a naopak přidat právě zeleninu, i když to chce pevnou vůli  


3. BYLINKY - Očistu těla při užívání korálové soli je ideální podpořit pitím čistících čajů, za mě doporučuji sypané od bylináře Jukla. A po jeho dopití, můžete do svých nápojů přidávat tinkturu z pupenů černého rybízu - po celou dobu pylové sezony. Oba produkty kupuji ve zdravé výživě. Zkoušela jsem je jednu sezonu užívat samostatně, ale zlepšení bylo jen mírné. Zato spojení tkáňových solí, bylinek a probiotik pro mě znamenalo první sezonu bez klasických léků!

Mimo to vám mohou s alergiemi efektivně pomoci také některé přístroje. Mě se osvědčila čistička vzduchu, inhalátor a sušička. Kombinace čističky vzduchu a sušičky opravdu výrazně snižuje množství pylu, prachu a plísní v domácnosti. Při vybírání těchto spotřebičů doporučuji podívat se na test sušiček a celkově pročíst recenze, aby byl spotřebič opravdu účinný natolik, jak my alergici potřebujeme.

Opravdu vám přeji, abyste i vy měli od pylové alergie pokoj nebo abyste ji alespoň zmírnili do nějaké snesitelné podoby!

 

Upozornění: Tkáňové soli nejsou v ČR uznanou léčebnou metodou a jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a stanovení diagnózy. Informace obsažené v tomto článku mají pouze informativní a vzdělávací charakter a v žádném případě nenahrazují lékařskou péči.

Zdroje:

Kellenberger, R a spol. autorů (2018). Minerální soli Dr. Schüsslera - Brána k tělesnému a duševnímu zdraví. Nakladatelství Fontána.


Truplová Brachňáková Ž., Trupl M. (2018). Bunkové soli. Nakladatelství Biomineral.